Bence bu sorunun cevabı alternatiflidir. Ama her alternatif birbirinden önemlidir.
Birinci alternatif: UFO'lar gerçektir. Gerçek ise uzaylılar süreki dünyamızı ziyaret etmektedir ve muhtemelen bugüne kadar kazara (veya kasten) gerçekleşen bazı alt düzey temaslar haricinde pekçok üst düzey (devletler anlamında) temaslar gerçekleştirilmiştir. Amaç gerek istila olsun, gerek insanoğlunu inceleme olsun, günün birinde mutlaka bu etkileşim alt düzeye yayılacak ve muhtemel yıldızlararası etkileşimler başlayacaktır. Astronomik zaman diliminde bunun çok kısa bir zamanda gerçekleşmesi bence pek mümkündür.
İkinci alternatif: UFO'lar gerçek değildir. Bu durumda bizim UFO'ların gerçek olduğuna inanmamızı isteyen bir yapılanma söz konusudur, ve UFO varlığı yavaş yavaş bilinç altımıza işlenmektedir. Günü geldiğinde tüm dünyayı UFO'ların (yani uzaylıların, yani dünya dışı varlıkların) istila edebileceğine veya insanların uzaylılarla etkileşime geçebileceğine inanmamızı isteyen bu yapılanma eğer amacını gerçekleştirebilirse, 'küreselleşme', 'yeni dünya düzeni' gibi 'muallak' kavramlara bir anlam yüklemek mümkün hale gelecektir.
Üçüncü alternatif: UFO'lar hem gerçektir hem de değildir. Nasıl yani diye sormadan önce bir düşünelim: NASA uzay mekiği programını 2011 yılında sonlandırdı. Ve o yıldan sonra yeni bir uzay mekiği yapılmadı. Gelecekte torunlarımıza 'Eskiden uzay mekiği ile uzaya giredik, artık gidemiyoruz' diyeceğimiz bir durum... Amerikanın daha iyisini yapmadan eski programı sonlandırdığına acaba kaç kişi inanır? Bence yeni uzay mekikleri, UFO diye görüp anlamlandırmadığımız veya tanımlayamadığımız yeni nesil uzay mekikleridir. Zaman zaman (gözle veya radarla) görülebilmelerinin sebebi ise teknik nedenlerden dolayı gözle görünmezlik veya 'mevcut sistemler ile algılanmazlık birimleri'nde yaşanan arızalardan kaynaklanmaktadır. Olay budur. NASA bir adım öndedir, uzay mekiği programı yepyeni teknolojilerle devam etmektedir, ancak kimsenin 'şimdilik' bunu bilmesi istenmemektedir.
Ya da yukarıdaki alternatiflerin hepsi tamamen veya kısmen doğrudur ve içiçe geçmiş bir yapıdadır.
1 cevap